گفتار اول - موضوع گفتگو- ميخواهيم که دستوراتي را که در آئين اسلام براي کمک نمودن بپايه گردآمدن و استوار داشتن آن نهاده شده مختصر نموده و روشن نمائيم.
(beginning)
از آهن بهم بسته شده است و در حديث پيغمبر اسلام است (المسلمون يد علي من سواهم - مسلمانها بمانند يکدست ميباشند در برابر آن کساني که جز آنهايند.
(perform)
name:
بخش دوم و دربردارنده پانزده گفتار
Variant Title:
پانزده گفتار در اخلاق اجتماعي
Responsibility Statement:
مولف
Script:
نستعلیق
(Type of text line)
Variant Title:
پانزده گفتار در اخلاق اجتماعي
Responsibility Statement:
مولف
Script:
نستعلیق
(Type of text line)
Layout:
مختلف السطور
(تعداد سطرهای متن)
material:
دفتری خط دار
(نوع کاغذ)
ندارد
(نوع جلد)
number Of Pages:
۱۸ گ
description:
اثر حاضر مسوده مولف است و ظاهرا بخشي دوم از کتاب مفصلي است که قصد نگارش آن را داشته است. در برگ نخست که فهرست اين بخش است عنوان و موضوع پانزده گفتار آمده است و در ادامه مفصل در مورد مباحث پانزده گفتار سخن گفته است.
(Version notes)
بیشتر
گفتار اول: روشن ساختم موضوع گفتگو .- گفتار دوم: در روشن نمودن عقائدي که در ميان گروههاي مردمان شايع است.- گفتار سوم: در اثر تقليد در توده ملل که اسباب اثربخشي آن.- گفتار چهارم: در اثر بخشيدن گذشتن سالمه بر پندارهاي بشر.- گفتار پنجم: در پايه حس شرکت نمودن در روش.- گفتار ششم: در روشن کردن سرحد امت ميانه جهان انساني و جيواني.- گفتار هفتم: در پايه هاي طبيعي از براي جهان حيوان.- گفتار هشتم: در پايه اخلاقي که طبيعي جهان انسان است.- گفتار نهم: دوستي آميزش و دوستداري آبادي.- گفتار دهم: دوستي شهري گري و گردآمدن.- گفتار يازدهم: دوستي پاينده بر پاداشتن زندگي همگاني.- گفتار دوازدهم: دوستي آسايش و دلسوزي.- گفتار سيزدهم: دوستي پشتيباني و برخاستن بيماري ناتوان.- گفتار چهاردهم: شناساندن آئين سودمندي از براي بشر.- گفتار پانزدهم: نمونه از موضوع گفتگو در بحثهاي اينده.
(Version notes)